aliemlek Posted November 19, 2008 Report Share Posted November 19, 2008 [hv=d=n&v=b&n=sq74haq73d875ckqj&w=s83hkj102dkq1064c64&e=sak1096h8654dajc109&s=sj52h9d932ca87532]399|300|Scoring: IMPkuzey 1♣Doğu 1♠Güney 3♣[/hv] Güney 3♣ dekleresini inverted olarak alert ediyor.Buradaki inverted alertü doğrumu?ne dersiniz.Ben bloklatif deklere olduğu için inverted alertünün yanlış olduğunu düşünüyorum.Ne dersiniz.? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
H_KARLUK Posted November 19, 2008 Report Share Posted November 19, 2008 Merhaba, Inverted Minor tutuşları Kaplan-Scheinwold sisteminin parçası. 1. Tek yükselme kuvvetli ve forsing, ve genelde 9/10 puan ile 5+kartlı açış Minor renge destek 2. Çift yükselme zayıf ve engelleyici, 8 puan veya daha az bir kuvvet ve yine 5+vs 3. Pastan gelen eller aynı muamele 4. Rakipler kontr veya renk ile araya girdiklerinde inverted minör kalkıyor Yukarıda belirtilenler orijinal. Rakiplerin her zaman daha net açıklama talep hakkı var. "Eksik ve kusurlu açıklama" diye düşünüyorum. Hamdi KARLUK Not : Ortağın 9 puanla ve 5/4 kırmızılarla 3 ♣ üzerine pası ilginç.Açan eğer "forcing" duruma pas geçti ise ve o an TD çağrılmadı ise daha da ilginç. Çünkü araya giren henüz artırmayı tamamlamadı. Paşam bu arada maşallah 4 el şemada güzel. Kısa sürede foruma ısındık. Tebrikler :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abhaz Posted November 19, 2008 Report Share Posted November 19, 2008 rakip araya girdiği için inverted kalkar bu durumda 3tref cevabı kuvvetli tutuş göstrir diye düşünüyorum. cevapcının degleresi 2 tref olmalıydı Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aliemlek Posted November 20, 2008 Author Report Share Posted November 20, 2008 Merhaba, Inverted Minor tutuşları Kaplan-Scheinwold sisteminin parçası. 1. Tek yükselme kuvvetli ve forsing, ve genelde 9/10 puan ile 5+kartlı açış Minor renge destek 2. Çift yükselme zayıf ve engelleyici, 8 puan veya daha az bir kuvvet ve yine 5+vs 3. Pastan gelen eller aynı muamele 4. Rakipler kontr veya renk ile araya girdiklerinde inverted minör kalkıyor Yukarıda belirtilenler orijinal. Rakiplerin her zaman daha net açıklama talep hakkı var. "Eksik ve kusurlu açıklama" diye düşünüyorum. Hamdi KARLUK Not : Ortağın 9 puanla ve 5/4 kırmızılarla 3 ♣ üzerine pası ilginç.Açan eğer "forcing" duruma pas geçti ise ve o an TD çağrılmadı ise daha da ilginç. Çünkü araya giren henüz artırmayı tamamlamadı. Paşam bu arada maşallah 4 el şemada güzel. Kısa sürede foruma ısındık. Tebrikler B) teşekkürler♥ :)Bu arada 3♣ dekleresine dbl geldi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aliemlek Posted November 20, 2008 Author Report Share Posted November 20, 2008 rakip araya girdiği için inverted kalkar bu durumda 3tref cevabı kuvvetli tutuş göstrir diye düşünüyorum. cevapcının degleresi 2 tref olmalıydı Cevap için teşekkürler. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bb79 Posted November 20, 2008 Report Share Posted November 20, 2008 rakip araya girdiği için inverted kalkar bu durumda 3tref cevabı kuvvetli tutuş göstrir diye düşünüyorum. cevapcının degleresi 2 tref olmalıydı kuvvetli tutusla 2♠ cuebidi daha iyi degil mi? bence 3♣ zayif ve 5+♣ gosteriyor olmali (blokatif).Burak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
H_KARLUK Posted November 20, 2008 Report Share Posted November 20, 2008 Merhaba, hoşgeldiniz http://forums.bridgebase.com/index.php?sho...75entry289127 gururumuz ayyıldızlılarımızın yayınladığınız harikulade fotoğrafını foruma yeni katılan arkadaşlarımızında görmesini tavsiye ederim. "kuvvetli tutusla 2♠ cuebidi daha iyi degil mi? bence 3♣ zayif ve 5+♣ gosteriyor olmali (blokatif)." Güzel ve doğru bir düşünce. Aynı paralelde belki biraz ayrıntılı olarak şu gelişmeleri oynamaya çalışıyorum : Açış Giriş Cevapçı1♣ 1♠ Pas İlgilenmiyorum " " Kontr 4lü ♥ 6-8+p, 5 + ♣ olabilir, 2♣/2♥diyemiyor " " 1 NT Dengeli, 4♥ yok, ♠ durdurur, 8-9 " " 2♣ 9/10 , 5+ tutuş,♥ den 4 kartı yok, ♠2/3 puansız " " 2♦, 2 ♥ Forsing " " 2 ♠ CB 11+,5+, dengesiz, ♠ keserli/yardımlı olabilir yada özel anlaşma ile ♠ keser/yardım sorar (NTnin doğru taraftan oynanması için) " " 2NT Naturel, 11+, 4♥olamaz,5+♣olabilir,♠ büyük var " " 3 ♣ blokatif, puanları ♣ te zayıf ve engelleyici 8 Mantık hatam var ise arkadaşların düzeltmeme yardımcı olacaklarını umuyorum. Hamdi KARLUK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts