fraba Posted September 26, 2006 Report Share Posted September 26, 2006 Zdar, v poslednim tydnu jsem dvakrat resil problem jak drazit po kontru na slaby bez. Typicky partner oflekuje 14+ a druhy souper zdrhne...nejlepe do 2♠ a co ted? Podle obecnych zasad je flek trestny...jednou trestny, kazdy trestny. No jo, ale to jste pekne v pytli. Pro vyjadreni nejake slusne karty by bylo treba aby byl pobidkovy a co vic asi bych chtel pouzivat i Lebensohla. Pr.: (1BT) - ktr. - (2♠) - 2BT = lebensohl, co si myslite?? Je to hodne uchylne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miron Posted September 27, 2006 Report Share Posted September 27, 2006 Kontra pobidkove je dobry, ale potom neoflekujes NT (to uz jde tezko). Z tohoto duvodu by kontra melo zustat trestne (pokud by bylo pobidkove, ma smysl zmenit i kontra na 1NT primo - trestne potom ztraci smysl, kdyz z toho zadarmo skoro vzdycky zdrhnou a my nic nevime).Lebensohl tu nezni spatne, nevidim zadny duvod proti (ale jeste budu chvili premyslet). Snad jedine, ze to neni uplne typicke a bude snadne to zvorat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
coyot Posted September 28, 2006 Report Share Posted September 28, 2006 Ja bych se Lebensohla nebal - urcite to nemuze byt mysleno prirozene, partner neni ani jednobarevny, takze ten, co daval kontra, ted bude muset nabidnout nakou barvu... cekam, ze rekne 3 trefy s trilistem a 3 kara bez trilistu trefovyho (kdyz nechce hrat 3 trefy)... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miron Posted September 28, 2006 Report Share Posted September 28, 2006 Ja bych se Lebensohla nebal - urcite to nemuze byt mysleno prirozene, partner neni ani jednobarevny, takze ten, co daval kontra, ted bude muset nabidnout nakou barvu... cekam, ze rekne 3 trefy s trilistem a 3 kara bez trilistu trefovyho (kdyz nechce hrat 3 trefy)... Rozhodne je mozne to myslet prirozene!Jako vyzvu do 3NT (proti slabemu NT se silou za zahajenim). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fraba Posted October 1, 2006 Author Report Share Posted October 1, 2006 Zdar, myslel jsem kontra na utek by melo byt pobidkove....na bez klasicky. Setkal jsem se jeste s pristupem, ktery hraje Zajic (od samcu nebo od Oty nevim), (1BT) - ktr. - 2♣♦♥ - ktr = trestne (pas by byl forsing) a od 2♠ vyse pobidkove. Taky se to da. Celkove mi strategie na slaby bez prijdou malo propracovane, navrhoval bych zhruba schema: zasah: 11-16 velice solidni at uz hrajete cokolivkontra pak: 14+ pravidelka nebo 17+ s nepravidelnou Na zadaku pak zasah: 9-14 a kontra 11+ s pravidelkou nebo 15+ cokoliv Co si o tom myslite? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miron Posted October 2, 2006 Report Share Posted October 2, 2006 Zdar, myslel jsem kontra na utek by melo byt pobidkove....na bez klasicky. Setkal jsem se jeste s pristupem, ktery hraje Zajic (od samcu nebo od Oty nevim), (1BT) - ktr. - 2♣♦♥ - ktr = trestne (pas by byl forsing) a od 2♠ vyse pobidkove. Taky se to da. Celkove mi strategie na slaby bez prijdou malo propracovane, navrhoval bych zhruba schema: zasah: 11-16 velice solidni at uz hrajete cokolivkontra pak: 14+ pravidelka nebo 17+ s nepravidelnou Na zadaku pak zasah: 9-14 a kontra 11+ s pravidelkou nebo 15+ cokoliv Co si o tom myslite? Resignoval si na moznost soupere flekovat... (aspon tak casto, jako pred tim - s tim ma problem i svoboda) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fraba Posted October 10, 2006 Author Report Share Posted October 10, 2006 Jasne, to je odveky problem, ale cemu das prednost, flekovat soupere, nebo vydrazeni vlastniho zavazku?? JA spise vydrazeni vlastniho zavazku... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miron Posted October 11, 2006 Report Share Posted October 11, 2006 Ja spis flekuju, ale to o mne vite, ne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts