coyot Posted April 26, 2006 Report Share Posted April 26, 2006 [hv=d=n&v=n&s=sqhkxda10xxxxcxxxx]133|100|Scoring: IMP[/hv] Hrajete SA 2/1 GF... Drazba pocinaje severem: 1♠-p-1NT*-2♥3♣-p-? 1NT semiforcing (muze byt trilisty fit v sile na vyzvu, takze lze pasovat pouze s osklivym minimem zahajeni, kdyz nechcete hrat ani 3 piky.). Co budete drazit? (Zadne specialni dohody nejsou). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miron Posted April 26, 2006 Report Share Posted April 26, 2006 3NT Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
James Flame Posted April 27, 2006 Report Share Posted April 27, 2006 Ja bych taky drezil 3 NT, protoze s dubl kralem karovym tam tri bezi mate, protoze mate nejspis prechod na nejakou malou trefu. Takze jasna volba ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fraba Posted April 27, 2006 Report Share Posted April 27, 2006 Ooo nikoliv. Jeste by me zajimalo kdo jsou oponenti. Cele je mi to trochu podezrele, zacneme bilancovat...Zacneme u partnera. Predpokladam, ze jeho list je vice zalozen na rozloze nez na bodech, takze ma asi 5-5. Pokud ma 5-4, pak dost sugeruje 3 srdce a singl karo - to pak musi mit slusny nabijak. Pokud nema zadrz srdcovou 3BT tam jiste nebudou - malo zdvihu. Vas list se spise hodi do barevneho zavazku. To vse hovori pro hlasku 3 srdce. A co souper? Zasahuje na druhem stupni v nebezpecne barve po 1♠ - pas - 1BT jsou vsechny barvy nebezpecne. Tak predpokladam, ze ma zasah velice solidni - zalozen na dobre barve. Podezrely je jeho partner, ma z 90% fit a nedrazi...??? No to asi bude mit trefovy zdvih. Po zvyseni srdcovem jsem pro hlasku 5♣, po pasu druheho RHO bych zkusil 3♥, ale stejne budu hrat radsi 5-6♣. Tvrdim, ze 3BT tam nejsou !!!!! Das nam roz(h)reseni??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fraba Posted April 27, 2006 Report Share Posted April 27, 2006 Vsadim 3 piva (kazdemu z vas) ze tam 3BT nejsou....Viktor je urcite rekl taky... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
coyot Posted April 27, 2006 Author Report Share Posted April 27, 2006 Prdlacky, Zdendo :o Rek jsem 3 srdce, ale VUBEC sem nechtel hrat 3NT. Jestli ma partner eso nebo damu v srdcich, mam v te partii velmi slusnou sanci splnit pet trefu. Reseni je snadne - jestli me pamet neklame, partner mel:Axxxx-xxx-K-AKQx, rekl na 3♥ 3♠ a nasledne zapasoval moje 4♣ za 130. Kdyby mel misto karoveho krale srdcovou damu, z donuceni rekne 3NT a ja skocim na 5 trefu, do kterych je sance na vysoky zdvih v kazde barve a pak modleni na 8 trefovych stychu nebo vypracovani jedne z nasich barev. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miron Posted April 28, 2006 Report Share Posted April 28, 2006 Si myslim, ze 5 v levne neutahas. Proto drazim 3NT, i kdyz sance na splneni neni nejlepsi (i kdyz 40% mozna vytriskas). 5♣♦ mi pripada nerealnych, jeste od startu maji dobrou pozici na vynos srdce (kdo rika, ze RHO ma ♥A?). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
coyot Posted April 28, 2006 Author Report Share Posted April 28, 2006 A pres co chces utahat 3NT? Ctyri trefovy, srdce, karo, porad ti tri zdvihy chybi, barvy se nebudou uplne dobre delit a predevsim si nezahrajes zadnej impas - a skoro to vypada, ze bys rad mel ty zdvihy shora. Pokud ma partner AKxxx v pikach a AKQx v trefech a trefy jsou 3-2, splnis 5 trefu stejne snadno jako 3NT (srdce, karo, 3 piky a bud dva snapy, nebo jeden snap a pata pika). Nenapada me moc rozloh (v kontextu drazby, kde ma zasahujici zcela urcite vetsinu chybejicich bodu), kde 3NT pujdou a 5 trefu nepujde. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miron Posted April 28, 2006 Report Share Posted April 28, 2006 Chci je uhrat na kara :P Jinak nemam sanci.Jak chces uhrat 5♣? Na cross-ruffy? To je jedina sance na uhrani bez kar. Kdyz budes snapat kara velkymi trumfy, muzess mit docela problem. A kdyz Ti trumfnou a nemudes mit ♠A...Pripada mi, ze 3NT maji vetsi sanci, ale moc se o to neperu, v MP to toho nepujdu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fraba Posted May 12, 2006 Report Share Posted May 12, 2006 Jak jsem psal, 3BT nemaji sanci....Jestli je Viktoruv list partnera spravny, 5♣ se da splnit kdyz se trumfy dobre deli a kara jsou 3-3 nebo QJ dubl...asi nebyly. Mironee, v karech jdes vzdycky aspon jednou ze stychu a s jednim drzenim neni sance na 3BT. Ver mi, chce to dobrou plastic valuation...Blbe je, ze neni dostatek vstupu ke karove barve, proto nepujde ani 5♣... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts