Jump to content

Proti slabemu bezu

Vase drazba?  

5 members have voted

1. 1. Vase drazba?

• pass
      2
    • x
      1
    • 2 clubs
      1
    • other
      1

Recommended Posts

[hv=d=e&v=e&s=sxhxxxdkxxcakqxxx]133|100|Scoring: IMP[/hv]

Mate domluveneho Cappelettiho, East zahajil slabym bezem. Pripominam, ze Capelletti funguje takto:

x - trestne, melo by slibovat nejmene stejne bodu, jako je horni hranice NT soupere.

2- nejaka 6barva, partner vicemene povinne drazi 2, leda ze by mel nejakou vlastni 6barvu.

2 - 44+ na drahych

2M - 5 v drahe a 4+ v levne

2NT 55 na levnych.

(Pripadnou dalsi drazbu dodam, az se nekdo ozve se stejnou hlaskou, jaka padla u naseho stolu.)

Vidim tady jen dve varianty:

• pass s tim, ze budu skladat 3NT
  • 3 a planuji nechat partnera/sebe predrazit 4 (pripadne je rozhodit, aby je nevydrazili). Myslim, ze se nemusim bat, ze bych jim ukazal trefove vylouceni, budou mit dost casu na nej prijit sami.

Ja bych s touto kartou rekl... 3 a nebo 2 (to je mimochodem vyborny blef).

vzhledem k tomu, ze jsou souperi v belu, tak pasuju a budu se tesit na vynos. dobry souperi stejne pikovou hru najdou, tak nema cenu se nekam stenit. 1NT porazim tak 2-3krat a jestli se budou chtit zastavit na 2, tak se ozvu

u stolu -2 za 200 a par impiku v kapse (a to jeste mohlo spadnout trikrat,kdybysme se nezamotali v obrane)

Nevim, jsem celkem uprimny chlapec. Neumim cekat. Jestli ma souper za mnou piky, stejne je rekne a budou chtit hrat castak a ja pak stejne predrazim. Takhle mam vsechny cesty otevrene (hlasoval jsem pro kontra). Pripada mi, ze kdyz ja mam 6-list a kratkost pikovou drazba by ve vetsine pripadu nemela jit do pasu. Jestli dotycny pasoval s petilistem pikovym jde o spekulaci.... a na tichem pohrbu zas tak nevydelam oproti nasemu castaku. Horsi to bude, kdyz me souperi vyblokuji, pak jsem v loji a takhle mam cesty otevrene i do nasich 3BT.