Jump to content

Dalsi dvoubarevka

Recommended Posts

Zahajim to 1 (ani nezavaham). I kdyz vim, ze ty to hrajes o neco silnejsi nez ja, myslim, ze tahle karta je na 1 vhodna (vsechny body v cervenych barvach).

1 - p - 4 - ?

Reknu 4NT s umyslem hrat na patem stupni. Partner rekne (asi) 5 ty opravim do 5 a to uz pochopi, ze jsem dvoubarevny na . Slam zkouset nebudu, pokud se o to nepokusi partner.

• 2 weeks later...
V dobach meho mladi rikala teorie, ze s 5 draha-6 levna se zahajuje 1 v drahe a pak se furt mele ta levna. Jinak se o tom, ze mate drahy 5-list, dovi partner az z vasi treti hlasky. Ne vzdy vam bude doprana na prijatelnem stupni.

Ja se timhle ridim taky - s vyjimkou pripadu, kdy je muj list dostatecne silny na to, abych pri jakekoliv reakci partnera chtel hrat mans.

Tj. 1-1-2 - F1, ted partner cokoliv rekne a moje 3 vydrazi mych 11 karet PLUS silu listu.

Pokud mam v 6-5 s max 1ZZ v kazde dlouhe barve, imho to tak musim drazit, mam tu mans skoro z ruky. I kdyz bych asi udelal vyjimku s KQJ v obou barvach, to uz je z hlediska ztraty trumfove kontroly trochu nebezpecny list, nemam zadne pridavne sance na to, ze neco zajimaveho vypadne...

Jasne, ze je to napruzene, ale v situaci, kdy mi ke splneni manse staci od partnera jedna uzitecna karta do mych barev nebo nejake to eso, nemam nastroje, jak se na dotycnou kartu zeptat - takze proste zavru oci a zopakuju revers :P, klidne i na ctvrtem stupni...