coyot Posted February 13, 2006 Report Share Posted February 13, 2006 [hv=d=s&v=e&s=shak653daqj1072c43]133|100|Scoring: MP[/hv] Jak tuhle kartu zahajite? A co budete delat, az k vam prijde 1♠-pas-4♠? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miron Posted February 13, 2006 Report Share Posted February 13, 2006 Zahajim to 1♦ (ani nezavaham). I kdyz vim, ze ty to hrajes o neco silnejsi nez ja, myslim, ze tahle karta je na 1♦ vhodna (vsechny body v cervenych barvach). 1♠ - p - 4♠ - ?Reknu 4NT s umyslem hrat na patem stupni. Partner rekne (asi) 5♣ ty opravim do 5♦ a to uz pochopi, ze jsem dvoubarevny na ♦♥. Slam zkouset nebudu, pokud se o to nepokusi partner. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misanek Posted February 14, 2006 Report Share Posted February 14, 2006 miron mi mluvi z duse, ale tenhle problem mi neprijde nijak narocnej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
coyot Posted February 15, 2006 Author Report Share Posted February 15, 2006 Nerikam, ze je to narocny :-), 1♦ bych otevrel taky... jen jsem zkousel, jestli zareaguje nekdo z mladejch a nezkusenejch... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
trijeron Posted February 17, 2006 Report Share Posted February 17, 2006 Tak priste ponamenej ze nejdrive maji odpoveded mlady :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Posleda Posted February 27, 2006 Report Share Posted February 27, 2006 V dobach meho mladi rikala teorie, ze s 5 draha-6 levna se zahajuje 1 v drahe a pak se furt mele ta levna. Jinak se o tom, ze mate drahy 5-list, dovi partner az z vasi treti hlasky. Ne vzdy vam bude doprana na prijatelnem stupni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
coyot Posted February 28, 2006 Author Report Share Posted February 28, 2006 V dobach meho mladi rikala teorie, ze s 5 draha-6 levna se zahajuje 1 v drahe a pak se furt mele ta levna. Jinak se o tom, ze mate drahy 5-list, dovi partner az z vasi treti hlasky. Ne vzdy vam bude doprana na prijatelnem stupni. Ja se timhle ridim taky - s vyjimkou pripadu, kdy je muj list dostatecne silny na to, abych pri jakekoliv reakci partnera chtel hrat mans. Tj. 1♦-1♠-2♥ - F1, ted partner cokoliv rekne a moje 3♥ vydrazi mych 11 karet PLUS silu listu. Pokud mam v 6-5 s max 1ZZ v kazde dlouhe barve, imho to tak musim drazit, mam tu mans skoro z ruky. I kdyz bych asi udelal vyjimku s KQJ v obou barvach, to uz je z hlediska ztraty trumfove kontroly trochu nebezpecny list, nemam zadne pridavne sance na to, ze neco zajimaveho vypadne... Jasne, ze je to napruzene, ale v situaci, kdy mi ke splneni manse staci od partnera jedna uzitecna karta do mych barev nebo nejake to eso, nemam nastroje, jak se na dotycnou kartu zeptat - takze proste zavru oci a zopakuju revers :P, klidne i na ctvrtem stupni... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts