Miron Posted February 1, 2006 Report Share Posted February 1, 2006 [hv=d=n&v=n&s=sk10873h75dcakq1098]133|100|Scoring: IMP[/hv] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
coyot Posted February 1, 2006 Report Share Posted February 1, 2006 Pekne blbe... 5♦ potrebuje jen dva drahy ztrataky u partnera... to znamena, ze pokud nema singl srdci a pikovou damu, je to bez sanci... Zrovna si tu partii pamatuju, nebo aspon myslim - treti kluk trefovej, dubl dama pikova a singl srdce :blink:. A mam takovej dojem, ze jsem hral pet kuli :)... ale drazit by se to asi nemelo... Edit: Jeste me napada moznost po 4♦ od partnera rict 4, co kdyby nahodou mel trilist pikovej... kdyz ne, zkusime pet kar. Zda se mi, ze 3NT jsou temer bez sance - samozrejme zalezi na tom, jakou mame domluvu, ale pokud gambling vylucuje cokoliv zajimaveho vedle (Kx v srdcich - s tim otevru 1♦), tak srdce asi fakt nedrzime. 3NT navic nepujdou ani s pikovou damou u partnera, kdyz bude eso za ni. To uz bych fakt radsi zkusil nacpat partnera do peti kar. Pri vetsine moznych listu partnera mi vychazi, ze 5♦ bude mit prinejmensim stejne sance, jako 3NT. Pokud bude mit partner 21 nebo 31 v drahych, je tu jeste pridavna sance, ze souperi udelaji chybu a nestahnou spravny pocet zdvihu v obou barvach... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miron Posted February 1, 2006 Author Report Share Posted February 1, 2006 Ja jsem zavrel oci a pasoval. Ale nebylo to spravne rozhodnuti (-4). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fraba Posted February 1, 2006 Report Share Posted February 1, 2006 Nemam rad Gambling :) a z toho to plyne. Pasuji, co mam delat, i kdyz partii znam ze svycara. Daleko lepsi je hrat 3BT jako blok na neuplne levne, kdyz 4♣ a 4♦ hrajete jako texas na drahou. At si pak partner pasuje s odpovidajicim listem. Uplne barvy radeji zahajuji 1 v barve, aby se 3BT hraly ze spravneho listu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miron Posted February 2, 2006 Author Report Share Posted February 2, 2006 To mi nemusis rikat, ale kdyz zaskakujes na svycaru, tak hrajes Gambling B) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Pichot Posted February 2, 2006 Report Share Posted February 2, 2006 V našem systemu mame toto podle Fráby Zahájení 3NT - Blok na neúplné levné barvě. Odpovědi na zahájení 3NT- Trefové hlášky slouží k výběru barvy na libovolném stupni- Odpovídající pasuje jen s dobrým napojením a silným listem, pozor na boční zádrže,budete na stole!!- 4♦ = preference trefová, partnere řekni 5♣ máš-li trefy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts